Ghid: Cum poți recupera mesajele șterse de pe WhatsApp

Dezvoltatorii de la Facebook și-au obișnuit utilizatorii în toți acești ani cu numeroase update-uri, care au inclus numeroase funcții și instrumente menite să facă experiența de utilizare cât mai plăcută. Dacă ți s-a întâmplat vreodată să ștergi din grabă, din neatenție sau din alte motive anumite mesaje din WhatsApp nu trebuie să te panichezi pentru că acum există o soluție pentru a le recupera, iar noi îți vom spune cum trebuie să procedezi.

Cum se recuperează mesajele din WhatsApp șterse recent

Recuperarea mesajelor WhatsApp pe care le-ai șters recent, adică cel mult cu o săptămână în urmă, o poți face extrem de simplu, și anume prin dezinstalarea și apoi reinstalarea aplicației pe smartphone-ul tău. În momentul în care vei face acest lucru, în timpul configurației inițiale a dispozitivului, aplicația te va întreba dacă dorești să restaurezi copia de rezervă stocată. Restaurarea copiei va restabili, totodată, și întregul istoric al mesajelor, inclusiv mesajele pe care le-ai șters în săptămâna precedentă. După finalizarea procesului de restaurare, chat-urile vor reapărea la locul lor în aplicație și toate mesajele vor fi disponibile din nou. Este important de știut că, în această situație, ar putea apărea o problemă legată de lipsa unei copii a istoricului mesajelor.

De aceea, este recomandat să faci o copie de rezervă completă a tuturor mesajelor din WhatsApp, deoarece nu știi niciodată când vei avea nevoie de datele mai vechi.

Un pas simplu pentru a recupera mesajele pierdute

 1. Dezinstalează aplicația WhatsApp de pe telefonul tău.
 2. Reinstalează aplicația WhatsApp din magazinul de aplicații al dispozitivului tău.
 3. În timpul configurării inițiale, vei primi o notificare privind copia de rezervă stocată. Apasă pe butonul de restaurare a copiei.
 4. Așteaptă ca procesul de restaurare să se încheie.
 5. Una ce procesul de restaurare s-a finalizat, toate mesajele și chat-urile tale vor reapărea în aplicație.

Cum se recuperează mesajele din WhatsApp mai vechi

WhatsApp salvează automat o copie a conversațiilor în baza de date de pe telefonul mobil cu Android în fiecare zi la ora 2:00 A.M. Această copie este salvată într-un folder denumit „Bazele de date” din smartphone-ul tău cu Android, unde sunt păstrate maximum 7 zile. ATENȚIE! După expirarea acestui termen ele vor fi șterse definitiv, fără posibilitatea de a le mai recupera, așa că va trebui să ții cont de data calendaristică la care ai șters din greșeală mesajele.

Pentru ca operațiunea să aibă succes, prima condiție este aceea ca numărul de telefon înregistrat în WhatsApp să fie același cu cel înregistrat în timpul copiei de rezervă.

În acest caz vei avea nevoie să instalezi în smartphone-ul tău o aplicație care te va ajuta în recuperarea mesajelor WhatsApp fără copii de rezervă pe care le-ai șters și să urmezi, în ordine, pașii de mai jos:

 1. Descarcă în telefon o aplicație de tip manager de fișiere (file manager);

 2. Navighează către spațiul de stocare local sau către cardul SD 🡺 WhatsApp 🡺 „Baza de date”. Dacă datele tale nu sunt stocate pe cardul de memorie ar trebui să găsești un folder denumit „Stocare internă” sau „Stocare principală”;

 3. Schimbați numele fișierului de backup pe care vrei să-l restaurezi din msgstore-YYYY-MM-DD.1.db.crypt12 în msgstore.db.crypt12. Este posibil ca backup-ul anterior să folosească un protocol mai vechi, cum ar fi crypt9 sau crypt10. În acest caz, NU schimba numărul din extensia „crypt”;

 4. Dezinstalează și reinstalează aplicația WhatsApp;

 5. Copiază fișierul redenumit la pasul anterior în folderul „Baza de date” din telefonul mobil;

 6. Apoi atinge opțiunea „Restaurați”.

Cum să recuperezi mesajele șterse de pe WhatsApp pe iPhone

Dacă utilizezi WhatsApp pe iPhone și ai șters din greșeală mesaje importante, poți recupera mesajele șterse de pe WhatsApp folosind una dintre următoarele metode:

 1. Folosind copiile de rezervă iCloud, poți restaura istoricul mesajelor tale, inclusiv cele șterse.
 2. Prin utilizarea unei aplicații de recuperare specializate precum UltData for iOS, poți scanări dispozitivul tău iPhone pentru a recupera mesajele șterse.
 3. Conectând dispozitivul tău iPhone la un computer, poți utiliza aplicații suplimentare precum iExplorer sau iMobie PhoneRescue pentru a extrage și recupera mesajele șterse.

Este important să acționezi rapid și să nu utilizezi aplicația WhatsApp sau să adaugi mesaje noi pe dispozitivul tău iPhone după ce ai șters mesajele inițiale. Astfel, vei avea șanse mai mari de a recupera mesajele șterse.

Metode de recuperare mesaje șterse WhatsApp

Există multiple metode prin care poți recupera mesajele șterse de pe WhatsApp, indiferent dacă folosești un dispozitiv Android sau iPhone. Iată câteva dintre cele mai eficiente metode:

 • Utilizarea copiilor de rezervă locale: WhatsApp salvează automat copii de rezervă ale conversațiilor pe dispozitivul tău. Dacă ai activat această opțiune, poți recupera mesajele șterse prin restaurarea unei copii de rezervă recente. Accesează setările aplicației și caută opțiunea de restaurare a copiei de rezervă.
 • Utilizarea unei aplicații de recuperare a datelor: Există diverse aplicații dezvoltate special pentru recuperarea mesajelor șterse de pe WhatsApp. Aceste aplicații scanează dispozitivul tău în căutarea datelor șterse și îți oferă posibilitatea de a le recupera. Unele exemple de astfel de aplicații sunt Dr.Fone și UltData.
 • Recuperarea mesajelor de pe cardul SD: Dacă ai stocat conversațiile WhatsApp pe un card SD, poți recupera mesajele șterse prin conectarea cardului la un computer și utilizarea unui program de recuperare a datelor. Asigură-te că oprești utilizarea cardului înainte de a începe procesul de recuperare.

Acestea sunt doar câteva dintre metodele disponibile pentru a recupera mesajele șterse de pe WhatsApp. Încearcă-le și vezi care funcționează cel mai bine pentru tine și dispozitivul tău.

metode de recuperare mesaje sterse whatsapp

Cum să restaurezi mesajele șterse de pe WhatsApp pe Android

Dacă folosești un dispozitiv Android și ai șters mesaje importante de pe WhatsApp, poți încerca următoarele metode pentru a le recupera:

 1. Folosește copia de rezervă – Dacă ai setat WhatsApp să creeze automat copii de rezervă, poți utiliza aceste copii pentru a-ți recupera mesajele șterse. Deschide aplicația WhatsApp și mergi la Setări > Chats > Copii de rezervă. Aici, vei găsi opțiuni pentru a restaura ultima copie de rezervă sau pentru a-ți crea o copie de rezervă manuală. Selectează opțiunea potrivită și urmează instrucțiunile.
 2. Folosește o aplicație de recuperare a datelor – Există numeroase aplicații disponibile pe Google Play Store care te pot ajuta să recuperezi mesajele șterse de pe WhatsApp. Descarcă o aplicație de încredere, cum ar fi DiskDigger for Android, și urmează instrucțiunile pentru a-ți recupera mesajele. Asigură-te că acorzi permisiunile necesare pentru a avea acces la datele tale.
 3. Contactează suportul WhatsApp – Dacă celelalte metode nu funcționează sau ai nevoie de asistență suplimentară, poți încerca să contactezi suportul WhatsApp. Accesează aplicația WhatsApp și mergi la Setări > Ajutor > Contactează-ne. Detaliază problema ta și trimite un mesaj către echipa de suport. Aceștia îți vor oferi ghidare în rezolvarea problemei tale.

Notă: Este important să acționezi cât mai curând posibil după ștergerea mesajelor, deoarece există șanse mai mari să le recuperezi dacă nu au trecut prea multe zile de la ștergere. De asemenea, asigură-te că ai o copie de rezervă a mesajelor tale pentru a evita pierderea lor în viitor.

Cum să recuperezi mesajele șterse de pe WhatsApp pe iPhone

Dacă folosești un iPhone și ai șters din greșeală mesaje de pe WhatsApp, iată câteva metode prin care le poți recupera:

 1. Utilizarea copiilor de rezervă iCloud: Dacă ai activat funcția iCloud Backup în setările iPhone-ului tău, WhatsApp își va crea automat copii de rezervă ale mesajelor și fișierelor tale. Pentru a recupera mesajele șterse, trebuie să dezinstalezi aplicația WhatsApp și să o reinstalezi. În timpul instalării, vei fi întrebat dacă dorești să restaurezi datele din backup. Selectează opțiunea de a restaura din iCloud și urmează instrucțiunile pentru a finaliza procesul de recuperare.
 2. Utilizarea programului iPhone Data Recovery: Există o serie de programe de recuperare a datelor disponibile pe internet, special concepute pentru dispozitivele iPhone. Descarcă și instalează un astfel de program pe computerul tău. Conectează iPhone-ul la computer și lansează programul de recuperare a datelor. Urmează instrucțiunile pentru a scana și recupera mesajele șterse de pe WhatsApp.
 3. Contactarea asistenței WhatsApp: În cazul în care celelalte metode nu funcționează, poți contacta asistența WhatsApp pentru a solicita ajutor în recuperarea mesajelor șterse. Trimite un mesaj în aplicație, explicând problema ta în detaliu, și așteaptă un răspuns din partea echipei de suport.

Pentru a-ți maximiza șansele de succes în recuperarea mesajelor șterse, este recomandat să acționezi rapid și să eviți utilizarea intensivă a iPhone-ului până când încerci să recuperezi datele. De asemenea, asigură-te că ai o copie de rezervă a mesajelor tale importante pe care le poți accesa în caz de nevoie.

cum sa recuperati mesajele sterse de pe whatsapp pe iphone

Metode suplimentare de recuperare a mesajelor WhatsApp

Pe lângă metodele menționate anterior, există și alte modalități suplimentare prin care poți încerca să recuperezi mesajele șterse de pe WhatsApp. Acestea includ:

 1. Utilizarea unor aplicații de recuperare specializate: Există o varietate de aplicații disponibile pentru dispozitivele Android și iPhone care au ca scop recuperarea mesajelor șterse. Aceste aplicații utilizează tehnologii avansate de scanare și recuperare a datelor pentru a-ți ajuta să recuperezi mesajele pierdute. Unele aplicații populare includ Dr.Fone, UltData pentru Android și iMobie PhoneRescue.
 2. Restaurarea datelor din copiile de rezervă cloud: Dacă ai activat funcția de backup automat în WhatsApp, mesajele tale pot fi salvate în copiile de rezervă cloud. În acest caz, poți încerca să restaurezi datele din aceste copii de rezervă prin intermediul setărilor aplicației WhatsApp. Asigură-te că ai o conexiune bună la internet și urmează pașii specificați în setările aplicației pentru a recupera mesajele.
 3. Contactarea suportului tehnic WhatsApp: Dacă celelalte metode nu au reușit să-ți recupereze mesajele șterse, poți încerca să contactezi suportul tehnic WhatsApp pentru asistență suplimentară. Aceștia pot fi contactați prin intermediul aplicației sau prin intermediul site-ului oficial WhatsApp. Furnizează-le toate informațiile necesare, precum numărul de telefon, detalii despre mesajele pierdute și alte informații relevante pentru a obține suportul adecvat pentru recuperarea datelor tale.

Reține că rezultatele pot varia în funcție de circumstanțele individuale și de gradul de backup și salvare a datelor. Este întotdeauna recomandat să faci copii de rezervă regulate ale mesajelor tale pentru a evita pierderea acestora. În plus, este important să acționezi cât mai repede posibil după ștergerea mesajelor, deoarece cu cât trece mai mult timp, cu atât șansele de recuperare pot scădea.

Metodă Descriere
Utilizarea unor aplicații de recuperare specializate Aplicații precum Dr.Fone, UltData pentru Android și iMobie PhoneRescue folosesc tehnologii avansate de scanare și recuperare a datelor pentru a-ți ajuta să recuperezi mesajele șterse.
Restaurarea datelor din copiile de rezervă cloud Dacă ai activat funcția de backup automat în WhatsApp, poți încerca să restaurezi mesajele din copiile de rezervă cloud prin intermediul setărilor aplicației.
Contactarea suportului tehnic WhatsApp Dacă celelalte metode nu au reușit, poți contacta suportul tehnic WhatsApp pentru asistență suplimentară în recuperarea mesajelor pierdute.

Sfat bonus: Cum să recuperezi fotografiile șterse de pe Android

Dacă ai șters din greșeală fotografiile de pe dispozitivul tău Android, există metode suplimentare pentru a le recupera. Un sfat bonus este să utilizezi o aplicație specializată de recuperare a datelor, precum UltData pentru Android, care poate ajuta la recuperarea fotografiilor șterse fără root.

Dacă întâmpini probleme în recuperarea fotografiilor șterse de pe Android, adresează-te unei soluții profesionale, cum este UltData pentru Android, care dispune de algoritmi avansați pentru a recupera datele pierdute. Această aplicație poate scana dispozitivul tău și poate identifica fotografiile șterse, oferindu-ți posibilitatea de a le recupera în doar câteva pași simpli. Este important să acționezi cât mai repede posibil și să nu mai utilizezi dispozitivul pentru a crește șansele de recuperare a fotografiilor.

De asemenea, poți încerca să conectezi dispozitivul la un computer și să utilizezi un program de recuperare a datelor pentru Android. Acest tip de software poate scana memoria dispozitivului și poate identifica și recupera fotografiile șterse.

Avertisment

Înainte de a încerca metode de recuperare a fotografiilor șterse de pe Android, este important să ai în vedere că, în funcție de situație și de gradul de deteriorare al datelor, succesul recuperării poate varia. De asemenea, este posibil ca unele fotografii să nu poată fi recuperate în totalitate sau să fie deteriorate parțial în procesul de recuperare. Este recomandat să faci întotdeauna copii de rezervă ale fotografiilor tale importante și să eviți ștergerea accidentală a acestora.

Concluzie

Recuperarea mesajelor șterse de pe WhatsApp poate fi realizată cu succes utilizând metode precum dezinstalarea și reinstalarea aplicației, utilizarea unor aplicații de recuperare specializate sau accesând copii de rezervă locale. Este important să ai întotdeauna o copie de rezervă a mesajelor tale și să iei în considerare diferitele opțiuni disponibile în funcție de dispozitivul tău (Android sau iPhone). Dacă ai șters din greșeală mesaje sau fotografii importante, nu trebuie să te panichezi, există soluții pentru recuperarea acestora.

FAQ

Cum pot recupera mesajele șterse de pe WhatsApp?

Existență a mai multor metode pentru a recupera mesajele șterse din WhatsApp. Dacă ai șters mesaje recent, le poți recupera prin dezinstalarea și reinstalarea aplicației. În cazul mesajelor mai vechi, acestea pot fi recuperate din copiile de rezervă sau prin utilizarea unor aplicații speciale de recuperare de date.

Cum se recuperează mesajele șterse din WhatsApp recent?

Pentru a recupera mesajele șterse din WhatsApp recent, trebuie să dezinstalezi și să reinstalezi aplicația pe smartphone-ul tău. În timpul configurației inițiale, vei avea opțiunea de a restaura copia de rezervă, care va include și mesajele șterse în săptămâna precedentă.

Cum se recuperează mesajele mai vechi din WhatsApp?

Pentru a recupera mesajele mai vechi din WhatsApp, poți accesa copiile de rezervă locale ale aplicației. Pe dispozitive Android, aceste copii de rezervă sunt stocate în folderul “Baze de date”. Pe iPhone, poți utiliza metode precum iCloud sau iTunes pentru a restaura mesajele mai vechi.

Cum să recuperezi mesajele șterse de pe WhatsApp pe iPhone?

Există mai multe metode pentru a recupera mesajele șterse de pe WhatsApp pe iPhone. Poți încerca să restaurezi WhatsApp dintr-o copie de rezervă iCloud sau iTunes. De asemenea, poți utiliza și aplicații specializate de recuperare a datelor pentru a recupera mesajele șterse.

Ce alte metode de recuperare a mesajelor șterse din WhatsApp există?

Pe lângă dezinstalarea și reinstalarea aplicației, precum și accesarea copiilor de rezervă locale, poți utiliza și alte metode de recuperare. Acestea includ utilizarea unor aplicații specializate de recuperare a datelor sau utilizarea funcției de recuperare din opțiunile de setări ale aplicației.

Cum să restaurezi mesajele șterse de pe WhatsApp pe Android?

Pentru a restabili mesajele șterse de pe WhatsApp pe Android, trebuie să accesezi folderul “Baze de date” din telefonul tău și să schimbi numele fișierului de backup într-unul care va fi recunoscut de aplicație. Apoi, trebuie să dezinstalezi și să reinstalezi WhatsApp și să restaurezi mesajele din copia de rezervă modificată.

Există metode suplimentare de recuperare a mesajelor WhatsApp?

Da, există și alte modalități de recuperare a mesajelor șterse din WhatsApp. Acestea pot include utilizarea programelor de recuperare de date speciale sau contactarea suportului tehnic pentru asistență în recuperarea mesajelor pierdute.

Sfat bonus: Cum să recuperezi fotografiile șterse de pe Android?

Dacă ai șters din greșeală fotografiile de pe dispozitivul Android, poți utiliza o aplicație specializată de recuperare a datelor, precum UltData pentru Android. Această aplicație te poate ajuta să recuperezi fotografiile șterse fără a fi nevoie de acces root.

Concluzie

Recuperarea mesajelor șterse de pe WhatsApp poate fi realizată utilizând metode precum dezinstalarea și reinstalarea aplicației, utilizarea unor aplicații de recuperare specializate sau accesarea copiilor de rezervă locale. Este important să ai întotdeauna o copie de rezervă a mesajelor tale și să iei în considerare diferitele opțiuni disponibile în funcție de dispozitivul tău (Android sau iPhone). Dacă ai șters din greșeală mesaje sau fotografii importante, nu trebuie să te panichezi, deoarece există soluții pentru recuperarea acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *