Cum hackerii fură conturi WhatsApp folosind trucul de redirecționare a apelurilor

Hackerii au dezvoltat metode avansate de a fura conturile WhatsApp ale utilizatorilor, iar unul dintre trucurile pe care le folosesc este redirecționarea apelurilor. Această tactică ingenioasă implică utilizarea serviciului automatizat al operatorilor de telefonie mobilă pentru a redirecționa apelurile către un alt număr de telefon controlat de hackeri.

Ce este codul MMI

Într-o dezvăluire recentă, Rahul Sasi, fondatorul și CEO-ul companiei de protecție a riscurilor digitale CloudSEK, a expus o metodă sofisticată folosită de hackeri pentru a compromite conturile WhatsApp. Această tehnică alarmantă implică exploatarea serviciilor automate furnizate de operatorii de telefonie mobilă pentru a redirecționa apelurile către un număr controlat de atacatori.

Testele extinse efectuate  au confirmat eficacitatea acestei metode, cu toate că au fost emise avertismente că un atacator foarte calificat ar putea să o depășească. Întregul proces durează doar câteva minute pentru ca atacatorul să preia controlul asupra contului WhatsApp al unei victime. Cu toate acestea, este necesară cunoașterea numărului de telefon al țintei și disponibilitatea de a utiliza tactici de manipulare socială.

Sasi explică faptul că atacatorul inițiază procesul persuadând victima să efectueze un apel către un număr care începe cu un cod Man Machine Interface (MMI), o facilitate configurată de operatorul de telefonie mobilă pentru a facilita redirecționarea apelurilor.

În funcție de operator, coduri MMI distincte pot redirecționa toate apelurile către un dispozitiv către un alt număr sau doar în anumite condiții, cum ar fi atunci când linia este ocupată sau nu există recepție. Aceste coduri încep, în general, cu un asterisc (*) sau un simbol hash (#), iar cercetările indică faptul că toți operatorii majori de rețele mobile le acceptă.

“În esență, primești un apel de la atacator care te convinge să apelezi următorul număr *67 sau 405. În câteva minute, WhatsApp-ul tău va fi deconectat, iar atacatorii obțin controlul complet asupra contului tău” – Rahul Sasi

Cercetătorul detaliază faptul că numărul format din zece cifre aparține atacatorului, iar codul MMI din fața acestuia instruiește operatorul de telefonie mobilă să redirecționeze toate apelurile către numărul specificat după ce linia victimei este ocupată.

Odată ce victima este înșelată să redirecționeze apelurile către numărul atacatorului, acesta inițiază procesul de înregistrare pe WhatsApp pe propriul dispozitiv, optând pentru primirea Codului de Verificare cu Utilizare Unică (OTP) printr-un apel vocal.

Odată ce apelul este redirecționat, hackerii trimit un cod de verificare de unică folosință prin intermediul apelului respectiv, permițându-le să se înregistreze pe contul WhatsApp al victimei. Putem să ne imaginăm cât de devastator poate fi acest lucru pentru utilizatorii nevinovați care se trezesc fără acces la propriile lor conturi și date personale.

Pentru a evita să cădeți victima acestui tip de atac, este important să fiți vigilenți și să nu răspundeți la apeluri venite de la numere ciudate sau necunoscute. De asemenea, vă recomandăm să activați autentificarea în doi pași a WhatsApp pentru o protecție suplimentară a contului vostru.

Securitatea online trebuie să fie o prioritate pentru toți utilizatorii de telefoane mobile și aplicații de mesagerie instantanee precum WhatsApp. Este esențial să fim conștienți de metodele pe care le utilizează hackerii și să luăm măsuri de precauție pentru a ne proteja conturile și datele personale.

Principalele concluzii

 • Hackerii folosesc trucul de redirecționare a apelurilor pentru a fura conturi WhatsApp.
 • Pentru a vă proteja, evitați să răspundeți la apeluri din numere ciudate sau necunoscute.
 • Activarea autentificării în doi pași a WhatsApp poate oferi o protecție adițională pentru contul vostru.
 • Securitatea online trebuie să fie o prioritate absolută pentru utilizatorii de telefoane mobile.
 • Fiți conștienți de metodele utilizate de hackeri și luați măsuri de precauție pentru a vă proteja.

Metode utilizate de hackeri pentru a fura date personale prin intermediul numărului de telefon.

În era digitală în care trăim, hackerii au găsit modalități ingenioase de a fura date personale și de a compromite securitatea utilizatorilor. Unul dintre mijloacele folosite de hackeri pentru a atinge acest scop este prin intermediul numărului de telefon. Prin exploatarea bazei de date cu informații personale disponibile online și prin redirecționarea numărului de telefon, hackerii pot accesa conturile de e-mail ale victimelor și pot fura identitatea acestora.

Hackerii pot utiliza, de asemenea, mesaje text rău intenționate care conțin linkuri malware. Aceste linkuri sunt proiectate să fure informațiile personale ale utilizatorilor sau să îi înșele în scopuri frauduloase. Prin intermediul acestor linkuri, hackerii pot obține acces la datele personale ale utilizatorilor fără ca aceștia să suspecteze ceva.

Pentru a se proteja împotriva acestor metode de atac, utilizatorii ar trebui să fie precauți atunci când sunt solicitați să ofere numărul de telefon în aplicații sau pe site-uri web. Este important să acorde atenție mesajelor text rău intenționate și să nu acceseze linkurile suspecte. De asemenea, utilizatorii ar trebui să evite să dezvăluie numărul de telefon celor necunoscuți sau să participe în mod nejustificat la apeluri sau mesaje text provenite de la numere suspecte.

Pentru a vă proteja în mod eficient, este recomandat să instalați și să utilizați o soluție antivirus puternică pe dispozitivul dvs. mobil. De asemenea, este important să fiți atenți la setările de confidențialitate și securitate ale telefonului și să vă asigurați că acestea sunt actualizate și configurează corespunzător. Prin adoptarea acestor măsuri de securitate, puteți reduce riscul de a cădea victimă hackerilor și de a vă proteja datele personale.

Este esențial să fiți vigilenți și să acordați importanță securității telefonului vostru. Protejându-vă în mod activ și fiind conștienți de metodele folosite de hackeri, puteți asigura că datele personale rămân în siguranță și confidențiale.

Metode de furt de date personale prin intermediul numărului de telefon Măsuri de protecție
Exploatarea bazei de date cu informații personale online Fii precaut când dezvălui numărul de telefon și informații personale
Redirecționarea numărului de telefon Ferește-te de apelurile sau mesajele text suspecte și nu răspunde la numere necunoscute
Mesaje text rău intenționate cu linkuri malware Evită accederea la linkurile suspecte din mesaje și nu dezvălui informațiile personale prin intermediul mesajelor text
Utilizarea soluției antivirus pe dispozitivul mobil Instalează și utilizează un software antivirus puternic
Verificarea și actualizarea setărilor de securitate ale telefonului Asigură-te că setările de confidențialitate și securitate sunt actualizate și configurate corect

Cum să descoperi dacă telefonul tău este urmărit sau ascultat

Există câteva semne care pot indica faptul că telefonul tău este urmărit sau ascultat. Acestea includ:

 • Descărcarea rapidă a bateriei: Dacă telefonul tău se descarcă mult mai repede decât în mod obișnuit, acesta poate fi un indicator că cineva îl folosește în mod neautorizat.
 • Încălzirea excesivă a telefonului: Dacă telefonul tău devine foarte cald în mod constant, chiar și atunci când îl utilizezi în mod normal, este posibil să aibă instalat un software de ascultare sau urmărire.
 • Afișarea activității pe ecran: Observi activitate pe ecranul telefonului tău, cum ar fi deschiderea de aplicații sau apăsarea butoanelor, chiar dacă nu îl folosești în acel moment.
 • Sunete neobișnuite în timpul convorbirilor telefonice: Dacă auzi sunete ciudate sau interferențe în timpul convorbirilor, s-ar putea ca cineva să intercepteze apelurile tale.
 • Semnalul slab al bateriei: Dacă semnalul bateriei variază brusc sau se degradează rapid, este posibil ca telefonul tău să fie infectat cu software de urmărire.

Pentru a te proteja împotriva urmăririi și ascultării telefonului tău, poți lua următoarele măsuri de precauție:

 1. Dezactivează Bluetooth și Wi-Fi: Asigură-te că dezactivezi Bluetooth-ul și Wi-Fi-ul atunci când nu le folosești pentru a preveni accesul neautorizat la telefonul tău.
 2. Verifică setările telefonului: Caută în setările telefonului tău orice aplicații sau permisiuni suspecte și dezinstalează-le imediat.

Pentru a te asigura că telefonul tău este în siguranță, este întotdeauna recomandat să utilizezi programe de securitate specializate și să ții sistemul de operare actualizat la ultima versiune disponibilă.


Dacă te confrunți cu una sau mai multe dintre aceste situații, este important să consulți un specialist în securitate cibernetică pentru a verifica și remedia eventualele probleme de securitate ale telefonului tău.

Ce trebuie să știi despre software-ul de spionaj pentru telefonul mobil

Există software-uri disponibile pe piață care permit spionarea și ascultarea telefonului mobil. Acestea pot fi utilizate de oricine pentru a accesa istoricul apelurilor sau a asculta conversațiile de pe telefonul mobil al unei persoane. Aceste software-uri pot fi invizibile pentru utilizatorul telefonului și pot funcționa în fundal, fără ca acesta să știe.

Pentru a detecta prezența software-ului de spionaj, utilizatorii pot acorda atenție următoarelor indicii:

 • Temperatura bateriei – Dacă telefonul tău se încălzește frecvent, acesta poate fi un semn că software-ul de spionaj este activ.
 • Activitate telefonică neobișnuită – Dacă observi apeluri sau mesaje neobișnuite în jurnalul telefonic sau în aplicațiile de mesagerie, poate fi un indiciu că telefonul tău este ascultat.
 • Primirea de mesaje text ciudate – Dacă primești mesaje text cu conținut suspect sau linkuri necunoscute, ar putea fi un atac de spionaj.

Pentru a elimina orice software de spionaj detectat pe telefonul tău, urmează aceste sfaturi:

 1. Actualizează sistemul de operare al telefonului la versiunea cea mai recentă. Acest lucru poate ajuta la remedierea vulnerabilităților și la împiedicarea instalării software-ului de spionaj.
 2. Verifică lista de aplicații instalate pe telefon și elimină orice aplicații suspecte sau necunoscute.

Este important să acorzi atenție securității telefonului tău mobil și să iei măsuri pentru a preveni spionajul și ascultarea ilegală a convorbirilor tale. Prin urmarea acestor sfaturi, poți fi mai în siguranță în mediul digital.

Concluzie

Este important să fiți conștienți de metodele pe care le utilizează hackerii pentru a fura conturi WhatsApp și de măsurile de securitate pe care le puteți lua pentru a vă proteja. Evitați să răspundeți la apeluri suspecte și să dezvăluiți informații personale către persoane necunoscute. Activarea autentificării în doi pași a WhatsApp este o modalitate eficientă de a vă proteja contul.

De asemenea, fiți atenți la semnele care pot indica faptul că telefonul vostru este urmărit sau ascultat și luați măsuri de precauție, cum ar fi dezactivarea Bluetooth și Wi-Fi atunci când nu sunt utilizate. Prin luarea acestor măsuri de securitate, puteți reduce riscul de a fi victima hackerilor și de a-ți compromite securitatea online.

FAQ

Ce este trucul de redirecționare a apelurilor și cum pot hackerii să fure conturi WhatsApp folosindu-l?

Trucul de redirecționare a apelurilor este o metodă utilizată de hackeri pentru a fura conturi WhatsApp. Aceștia redirecționează apelurile către un alt număr de telefon pentru a primi un cod de verificare de unică folosință și pentru a se înregistra pe contul WhatsApp al victimei. Pentru a evita acest tip de atac, este important să nu răspunzi la apeluri din numere necunoscute și să activezi autentificarea în doi pași a WhatsApp.

Cum puteți fi păcăliți de hackeri pentru a vă fura datele personale prin intermediul numărului de telefon?

Hackerii pot utiliza numărul tău de telefon pentru a accesa datele personale și a-ți fura identitatea. Aceștia pot redirecționa apelurile către telefonul lor pentru a avea acces la conturile de e-mail sau pot trimite mesaje text rău intenționate care să conțină linkuri malware. Pentru a evita aceste situații, fii atent la aplicațiile care solicită numărul de telefon și evită să dezvălui numărul tău persoanelor necunoscute.

Care sunt semnele care pot indica faptul că telefonul tău este urmărit sau ascultat?

Există câteva semne care pot indica faptul că telefonul tău este urmărit sau ascultat. Acestea includ descărcarea rapidă a bateriei, încălzirea excesivă a telefonului, afișarea activității pe ecran chiar și atunci când telefonul nu este utilizat, sunete neobișnuite în timpul convorbirilor telefonice și semnalul slab al bateriei. Dacă observi aceste semne, este posibil ca telefonul tău să fie infectat cu software de ascultare sau urmărire.

Ce trebuie să știu despre software-ul de spionaj pentru telefonul mobil?

Există software-uri disponibile pe piață care permit spionarea și ascultarea telefonului mobil. Acestea pot fi utilizate de oricine pentru a accesa istoricul apelurilor sau a asculta convorbirile de pe telefonul tău. Pentru a detecta prezența acestui software, verifică temperatura bateriei, activitatea telefonică neobișnuită și primirea de mesaje text ciudate. Pentru a elimina acest software, actualizează sistemul de operare al telefonului și elimină orice aplicații suspecte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *