Apple Vision Pro: 7 lucruri de știut înainte de a cumpăra

Apple Vision Pro este unul dintre cele mai mari dispozitive noi ale anului și prima incursiune Apple în realitatea virtuală și augmentată. Setul cu cască aterizează oficial astăzi și în prezent îl punem la încercare; Iată un ghid de configurare pentru a începe, alături de videoclipul de mai sus.

Toată această distracție virtuală este extrem de costisitoare la 3.499 de dolari, dar Vision Pro ar putea fi primul dintr-o linie de produse care va atrage publicul larg către computerele spațiale și afișajele purtabile, așa cum iPhone a făcut pentru smartphone-uri, iPad a făcut pentru tablete și Apple Watch a făcut pentru ceasuri inteligente.

Înainte de a pune banii jos, ar trebui să știți la ce să vă așteptați de la setul cu cască. Acesta este debutul Apple în spațiu și, indiferent dacă aveți experiență cu dispozitivele Meta sau SteamVR sau sunteți complet nou în legarea unei căști de computer la cap, iată cum să vă pregătiți pentru propria abordare a conceptului Apple.

 1. Nu este (doar) o cască VR Din punct de vedere hardware, Vision Pro este o cască VR. Este un dispozitiv montat pe cap care se bazează pe un afișaj opac care înlocuiește complet vederea directă și poate simula un mediu virtual cu un câmp vizual aproape complet. Apple a evitat termenul “căști VR”; numește Vision Pro un dispozitiv de “calcul spațial”, deși poate cel mai bun termen general este setul cu cască de realitate mixtă, deoarece conceptul său de calcul spațial combină VR și AR.

Realitatea augmentată suprapune imagini peste împrejurimile tale reale. A apărut în afișaje scumpe montate pe cap pentru întreprinderi sau industriale, cu ecrane transparente care dispun de un câmp vizual limitat, dar vă permit să priviți prin imagine direct la tot ceea ce vă înconjoară. De asemenea, a apărut în aplicațiile telefonului care utilizează camera și senzorii telefonului pentru a afișa informații pe ecran suprapuse peste ceea ce vede camera.

Există, de asemenea, ochelari inteligenți la nivel de consumator, cu ecran transparent, care afișează o imagine color de înaltă rezoluție în fața ochilor, dar nu au încă camerele sau senzorii necesari pentru a analiza efectiv împrejurimile și pentru a utiliza aceste informații pentru a fi considerate realitate augmentată completă (deși XReal Air Ultra pe care l-am văzut la CES ar putea în cele din urmă să treacă prin acel perete).

AR nu este VR, dar linia s-a estompat pe măsură ce căști precum Meta Quest Pro și Meta Quest 3 adaugă camere color pentru a vă permite să vedeți ce este fizic în jurul vostru, precum și orice vrea căștile să vedeți. Acestea au o rezoluție mai mare decât camerele alb-negru de pe căștile mai vechi, utilizate pentru cartografierea de bază a mediului și permițându-vă să verificați împrejurimile pentru siguranță.

Aceasta se numește în general realitate mixtă și aici intervine Vision Pro. De fapt, camerele sale par să aibă o rezoluție mai mare decât căștile Meta Quest, iar versiunea Apple are o cameră dedicată TrueDepth și un senzor LiDAR pentru a cartografia cu precizie totul în jurul tău. Astfel, veți putea să vă așezați pe canapea și să vă vedeți camera de zi, precum și browserul web mare din fața dvs. sau puteți înlocui complet camera de zi cu un cinematograf virtual pentru ambianță în timp ce vizionați videoclipuri.

 1. Nu este pentru mersul pe jos afară Doar pentru că Vision Pro vă permite să vedeți împrejurimile nu înseamnă că este vorba despre căști. Orice dispozitiv care vă întunecă vederea, chiar dacă oferă o vedere excelentă a camerei pentru a-l înlocui, trebuie utilizat cu atenție atunci când există ceva în apropiere peste care vă puteți împiedica sau întâlni. Lovirea tibiei de o măsuță de cafea este un lucru, dar mersul pe jos în fața unui autobuz este altul.

De asemenea, oricum nu veți putea purta Vision Pro prea mult timp. Durata de viață declarată a bateriei este undeva între două și 2.5 ore. După aceea, fie te vei uita la întuneric, fie vei scoate căștile și le vei îndesa într-o pungă.

 1. Nu are controlere (în afară de mâinile tale) Fiecare cască VR pe care am văzut-o a folosit o formă de controler fizic, de obicei baghete de detectare a mișcării cu butoane și stick-uri analogice sau touchpad-uri. Aceste controlere sunt utilizate pentru a urmări unde sunt mâinile (și, în cazul Valve Index, degetele individuale), dar sunt necesare dacă doriți să utilizați căștile. Căștile Meta Quest își pot folosi camerele pentru a urmări mișcările mâinilor și funcțiile fără controlere pentru interacțiunea cu interfața generală și aplicațiile, dar multe aplicații nu acceptă gesturi ale mâinilor și necesită aceste controlere.

Vision Pro nu are deloc controlere și, în schimb, se bazează pe camerele și senzorii săi sofisticați pentru a lucra în întregime cu gesturi ale mâinilor, împreună cu camere orientate spre interior și senzori pentru a urmări și mișcările ochilor. Interacționați folosindu-vă mâinile și ochii ca mouse, tastatură, gamepad și, da, mâini (deși veți putea asocia tastaturi fizice și alte periferice dacă doriți să le utilizați).

Există un control fizic pe setul de căști: o coroană digitală precum Apple Watch, care vă permite să derulați în sus și în jos și să ajustați mediul augmentat sau virtual.

 1. Este construit pe macOS și iOS O nouă categorie de produse înseamnă, de obicei, un nou sistem de operare pentru Apple, iar Vision Pro rulează visionOS. Este construit pe macOS, iOS și iPadOS, dar având în vedere analiza spațială și generarea de imagini 3D cu viziune completă. În locul unui singur ecran fix, plat, interacționați cu Vision Pro utilizând mai multe ferestre diferite care par să plutească în aer și pot fi mutate și redimensionate.

Scheletul său provine încă din sistemele de operare mobile și computere bine stabilite și puternic iterate ale Apple, ceea ce înseamnă că veți vedea o mulțime de elemente și concepte de interfață familiare. De fapt, dacă ați folosit un iPhone, iPad sau Mac în ultimul deceniu, veți recunoaște aproape toate pictogramele care apar în fața dvs. și aplicațiile pe care le deschid.

Din cutie, Vision Pro va avea acces la Apple TV, FaceTime, Mesaje, Mail, Fotografii, Safari. De asemenea, va avea propriul App Store și, în timp ce software-ul terță parte are încă nevoie de timp pentru a fi dezvoltat, o aplicație Disney+ a fost deja confirmată pentru lansare. Apple Arcade va fi, de asemenea, gata, astfel încât veți putea juca jocuri (2D) pe căști.

 1. Este gata pentru filme De îndată ce puneți Vision Pro, aplicația Apple TV va fi gata să vă arate filme și emisiuni TV fie în propriul teatru virtual (sau alt mediu fantezist), fie ca un ecran plutitor mare în camera de zi. Vei putea viziona orice conținut video 2D disponibil pe Apple TV+ sau orice ai achiziționat deja prin Apple. De asemenea, acceptă diverse servicii de streaming: ESPN, NBA, MLB, PGA Tour, Max, Discovery +, Amazon Prime Video, Paramount+, Peacock, Pluto TV, Tubi, Fubo, Crunchyroll, Red Bull TV, IMAX, TikTok și Mubi.

Filmele 3D vor fi, de asemenea, disponibile și vizionabile în 3D la fel ca și cum ați sta într-un cinematograf și purtați ochelari 3D. Atât aplicațiile Apple TV, cât și Disney+ vor suporta filme 3D, cu zeci disponibile la lansare. De fapt, dacă dețineți deja un film cu o versiune 3D prin Apple, acea versiune va fi disponibilă fără costuri suplimentare. Nu uitați să conectați cablul de alimentare înainte de a începe vizionarea; Setul cu cască poate dura doar puțin peste două ore pe cont propriu.

 1. Este la fel de puternic ca un iPad Pro Sub camerele, senzorii și afișajele fanteziste ale Vision Pro se află un procesor familiar și puternic. Setul cu cască utilizează cipul Apple M2 pentru a conduce majoritatea aplicațiilor și sistemului său de operare, noul cip R1 asistându-l ca procesor dedicat, separat, pentru gestionarea tuturor calculelor spațiale. M2 este folosit și în iPad Pro, pe care l-am complimentat pentru că are performanțe comparabile cu un laptop, și în MacBook Air 2023 și MacBook Pro 2022. Este o bestie de cip și ar trebui să asigure performanțe puternice, mai ales că toate informațiile despre cameră și senzor sunt descărcate și gestionate de R2.
 2. Unde și cum să-l cumpărați Dacă sunteți dispus să puneți deoparte 3.499 de dolari, răspunsul este ușor: mergeți la Apple. Acesta aterizează la anumite magazine Apple pe 2 februarie.

FAQ

 1. Ce este Apple Vision Pro?
  • Apple Vision Pro este un set de cască de realitate mixtă dezvoltat de Apple, care integrează elemente de realitate virtuală (VR) și realitate augmentată (AR). Este proiectat pentru a oferi o experiență de calcul spațial avansată, combinând vizualizarea mediului real cu elemente virtuale.
 2. Care este diferența dintre realitatea virtuală și realitatea augmentată?
  • Realitatea virtuală (VR) implică crearea unui mediu complet virtual, în care utilizatorul este complet imersat și nu poate vedea mediul real înconjurător. Pe de altă parte, realitatea augmentată (AR) suprapune elemente virtuale peste mediul real, permițând utilizatorului să interacționeze cu aceste elemente în contextul mediului real.
 3. Care sunt caracteristicile distinctive ale Apple Vision Pro?
  • Apple Vision Pro oferă un set avansat de caracteristici, inclusiv urmărirea gesturilor mâinilor și ochilor, integrarea cu ecosistemul Apple, vizualizarea conținutului 2D și 3D, precum și un puternic procesor M2 pentru performanțe ridicate.
 4. Cât costă Apple Vision Pro?
  • Prețul pentru Apple Vision Pro este de 3.499 USD.
 5. Cum pot cumpăra Apple Vision Pro?
  • Apple Vision Pro poate fi achiziționat de la anumite magazine Apple începând cu data de 2 februarie.
 6. De ce ar trebui să aleg Apple Vision Pro?
  • Apple Vision Pro promite să ofere o experiență de realitate mixtă avansată, cu un design și o performanță de înaltă calitate, integrându-se perfect cu ecosistemul Apple și oferind o gamă largă de aplicații și funcționalități.
 7. Care sunt cerințele minime pentru utilizarea Apple Vision Pro?
  • Pentru a utiliza Apple Vision Pro, este necesar să aveți un iPhone sau un iPad pentru configurare și interacțiune, precum și acces la rețeaua Wi-Fi pentru descărcarea de conținut și actualizări de software.
 8. Ce durată de viață a bateriei are Apple Vision Pro?
  • Durata de viață a bateriei Apple Vision Pro este între două și 2.5 ore, în funcție de utilizare.
 9. Ce aplicații sunt disponibile pentru Apple Vision Pro?
  • Apple Vision Pro vine cu acces la diverse aplicații Apple, precum Apple TV, FaceTime, Mesaje, Mail, Fotografii și Safari, împreună cu posibilitatea de a descărca alte aplicații disponibile în App Store.
 10. Care sunt principalele utilizări ale Apple Vision Pro?
  • Apple Vision Pro poate fi utilizat pentru experiențe de divertisment, inclusiv vizionarea de filme și emisiuni TV, jocuri, navigare web și interacțiune socială, precum și pentru aplicații de productivitate și profesionale în diferite domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *